Chocolate+Banana+Peanut Butter= Heaven!

11 May

อุดชี่มาม่าได้ถูกผองเพื่อนแต่งตั้งเป็น baker  ประจำโรงเรียนไปซะแล้ว ช่างเป็นเรื่องที่น่าชื่นใจมิใช่น้อย อัจจิมาเล่นขยันอบจนทั้งคนอบและคนกินบวมกันไปเป็นแถว แต่หาได้แคร์ไม่ สำหรับอัจจิมาแล้ว เวลาอบขนมคือช่วงเวลาแห่งความสุข การอบขนมเป็นการออกกำลังกายไปในตัว ใครว่าอบขนมไม่เหนื่อย ขอบอกเลยว่าไม่จริงค่ะ ลองใช้ตะกร้อตีมือตีเนยหรือไข่ขาวขึ้นฟูด้วยตัวเองโดยไม่ใช้เครื่องตีสิค่ะ เหงื่อไหลย้อยอย่างกับเดินมาสามกิโล พร้อมทั้งกล้ามแขนที่ขึ้นมาสามมัด เป็นข้ออ้างที่ดีใช้หลอกตัวเองเวลาอยากกินขนม เพราะร่างกายเผาเลาญแคลอรี่ไปแล้วจากการทำขนม สรุปแล้วเพราะเหตุนี้นางสาวอัจจิมาถึงได้อืดเอาอืดเอาขนาดนี้

นอกจากความสนุกสนาน คลายเครียดแล้ว การอบขนม โดยเฉพาะอบขนมสำหรับโอกาสพิเศษ อัจจิมาว่าเป็นการลงทุนลงแรง ใช้ฝีมือ ความจริงใจ ความตั้งใจ สรรค์สร้างออกมาให้คนรับได้ชื่นใจมิใช่น้อย และเมื่อวันเกิดของเพื่อนสาวชาวเมริกันนามว่า Molly มาถึง นางสาวนักอบเลยจัด Peanut Butter Banana Cake with Chocolate Ganache ไปให้คุณเพื่อนมอลลี่ได้ชื่นใจ และลิ้มรสความเทพของเค้กกล้วยผสมเนยถั่วที่ราดหน้าด้วยช็อกโกแลตรสเข้มข้นจนคนอบเกือบอดใจไม่ไหว อยากจัดให้ตัวเองเขมือบทั้งก้อน แต่อัจจิมายังยับยั้งชั่งใจทันค่ะ เหลือเค้กงามๆรสชาติเริ่ดๆไปแฮปปี้เบิร์ธเดย์คุณเพื่อนมอลลี่ถึงบ้านได้ในที่สุด

Peanut Butter Banana Cake with Chocolate Ganache Frosting:)

(adapted from Buns in my Oven)
  • 2 cups flour
  • 3/4 cup sugar
  • 1 1/2 tsp baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/2 tsp salt
  • 1 cup unsalted butter, melted
  • 2 eggs
  • 1/2 cup buttermilk or milk
  • 4 bananas, mashed
  • 1 cup smooth peanut butter
  • 1 tsp vanilla
  1. Preheat oven to 350°F.  Grease a 13 x 9 inch pan.
  2. Combine all the dry ingredients in a large bowl. Beat in melted butter until mixture resembles coarse sand.
  3. Combine eggs, buttermilk, bananas, peanut butter, and vanilla in a separate bowl.
  4. Beat wet ingredients into dry ingredients until well combined.  Beat for about two minutes or until batter is fluffy and smooth.
  5. Pour into pan and bake 30-40 minutes or until a tester in the center comes out slightly moist.

Chocolate Sour Cream Ganache

  • 2 cups semi-sweet chocolate chips
  • 1 cup sour cream, room temperature
  1. In a medium bowl, microwave choc chips in 30 seconds intervals, stirring in between until chips are melted and smooth.
  2. Add sour cream to melted chocolate and stir until completely smooth and combined.
  3. Spread chocolate ganache on the cake. Decorate:) Frosting will harden completely when chilled.

Happy Birthday Molly:)

With Love,

UtchiMama

4 Responses to “Chocolate+Banana+Peanut Butter= Heaven!”

  1. Ajarn Ael May 11, 2011 at 3:22 pm #

    น่ากินอีกแร้ว..นู๋ป๋วย..อยากชิมๆๆ…

  2. ORatta June 5, 2011 at 6:15 pm #

    looks so dense wa…fedex ma plzz

    • UtchiMama June 5, 2011 at 6:17 pm #

      ooy dense and rich mak! sood yod!

  3. wap wap June 11, 2011 at 4:05 pm #

    แค่อ่านชื่อ น้ำลายก็ไหลแล้วอ่ะคุณอุชชี่มาม่า

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: